- Kompletní dodávky pivovarů s ročním výstavem od 100 - 45.000 HL za rok
- Cylindro-kónické tanky (CKT)
- CIP sanitační stanice
- Nápojové pasterizátory
- Hops Master (zařízení pro studené chmelení piva)
- Hops Drop - Nádoba pro studené chmelení
- Mikrosvíčková filtrace piva
- Automatické plničky lahví a KEG sudů / myčky, etiketovačky
- Ležácké tanky
- Mobilní čerpadla z nerezové oceli
- Štěrbinová filtrační síta
- Měření a regulace teploty (chlazení piva)
Jsme tu pro Vás
Po - Pá 7:30 - 15:00
Nápojové pasterizátory
Podstatou pasterace je krátkodobé zvýšení teploty, které způsobí zničení patogenních mikroorganismů. Na rozdíl od převaření výrazněji nemění kvalitu potraviny. Při pasteraci nedochází ke sterilaci. Působení tepla musí být přizpůsobeno individuálnímu nápoji. Čím vyšší je teplota, tím kratší je čas potřebný k usmrcení mikroorganismů. Čím vyšší je počet bakterií, tím je potřebný čas delší.
Cílem pasterace piva, cideru je ošetření a zvýšení jeho biologické trvanlivosti. Plechovky a skleněné láhve se upravují buďto tzv. tunelovou pasterací nebo průtokovou pasterací. Při průchodu láhví tunelovým pastérem jsou láhve sprchovány vodou různé teploty, aby se ohřály na požadovanou pasterační teplotu, zpravidla 61–62 °C a následně pak postupně zchlazovány na výstupní teplotu cca 25–30 °C. Celková doba průchodu láhví trvá 40–60 minut (u plechovek je kratší). Při průtokovém pastéru se používají pasterační teploty 70–74 °C a již krátké prodloužení vede rychle k přepasterovaní s negativními důsledky na chuť a vůni piva. Často se pasterace nahrazuje filtrací přes membránu.
zdroj: https://cs.wikipedia.org/wiki/Pasterace